Νέα
  • ΓΔ: 1423.56 +1.16%
  • Τζίρος: 81,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Με έκπτωση 31% συγκρατεί το πράσινο τιμολόγιο του Ιουλίου στα 13,557 λεπτά ανά kWh

ρεύμα, 2

Με έκπτωση 31% η ΔΕΗ απορροφά και για τον Ιούλιο σημαντικό μέρος της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε πριν από λίγο το πράσινο τιμολόγιο της για τον Ιούλιο στα 13,557 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες (από 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιούνιο) και στα 14,385 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις επόμενες.

Η αύξηση αυτή στο πράσινο τιμολόγιο λιανικής είναι της τάξης του 13,9% όταν η αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος έκλεισε στο 22%, με νέο άλμα στα 98,89€/MWh, έναντι 81,08€/MWh τον Μάιο. Η άνοδος ήταν 22%, λόγω και της αυξημένης ζήτησης από την χρήση των κλιματιστικών.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρεται πως αν και η μέση τιμή Ιουνίου έκλεισε τελικά κάτω από τα 100€/MWh (λόγω της κάθετης πτώσης των τιμών το Σαββατοκύριακο), σήμερα καταγράφηκε απότομη αύξηση στη μέση τιμή της ημέρας κατά 174% στα 148,7€/MWh από 54,28€/MWh που είχε πέσει χθες, Κυριακή (όταν και η ζήτηση πέφτει).

Φτηνότερα από τον Ιανουάριο

Συντηρώντας την έκπτωση ψηλά, η ΔΕΗ επιλέγει να διατηρήσει για έναν ακόμη μήνα - κι ενώ η ζήτηση χτυπάει «κόκκινο» - χαμηλά τις χρεώσεις στο πράσινο τιμολόγιο της, στηρίζοντας τους καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Γ1 πράσινο τιμολόγιο και μετακυλίοντας μόνο ένα τμήμα από το άλμα της χονδρικής στους λογαριασμούς.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση που έχει δώσει η ΔΕΗ από τότε που βγήκαν στην αγορά τα χρωματιστά τιμολόγια, καθώς η υψηλότερη ήταν τον Ιούνιο (38%), όταν η απειλή των αυξήσεων ήταν μεγαλύτερη. 

Ακόμη και μετά τη νέα αύξηση το πράσινο τιμολόγιο του Ιουλίου παραμένει φτηνότερο από το πράσινο τιμολόγιο του Ιανουαρίου 2024, όταν η τιμή της κιλοβατώρας ήταν 13,635 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (και τώρα είναι 13,557 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα). 

Το νυχτερινό ρεύμα προσφέρεται τον Ιούλιο στα 11,418 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ