«Εκπληκτική» χαρακτήρισε την πρώτη εμπειρία γεύσης που είχε ο Άλαν Τονγκ, βετεράνος στη διοίκηση επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον καφέ, από ένα νέο προϊόν που δημιούργησε η Starbucks χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ από την περιοχή Πουέρ που βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα.
«Περιείχε μία πλούσια γεύση από τροπικά φρούτα, με τη σωστή δόση ενός αμυδρού αρώματος κρασιού…», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με το τελευταίο προϊόν της Starbucks Reserve Yunnan Coffee, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Starbucks στην Κίνα, αλλά και στο εξωτερικό.
Με δεδομένες τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, η Γιουνάν παράγει περίπου ποσοστό 95% όλων των κόκκων καφέ της Κίνας, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του καφέ που παράγεται στην ίδια κινεζική επαρχία προέρχεται από την Πουέρ, που είναι ήδη γνωστή από την παραγωγή τσαγιού εδώ και 1.000 χρόνια.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!