Με την κίνηση αυτή αποκτώνται 414 πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου σε όλη την ελληνική επικράτεια, συν δύο ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων που διαθέτει η Silk Oil στην Κρήτη και στη Σάμο.
Το deal εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των υφιστάμενων εργασιών του Ομίλου Πετρολίνα στην Ελλάδα.
► Διαβάστε για το χρυσό deal της Entersoft
Θυμίζουμε ότι η Πετρολίνα, εδώ και μερικά χρόνια έχει παρουσία στην χώρα μας μέσω της εξαγοράς της ελληνικής HafCo, που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροσκάφη, σε αεροδρόμια της Ελλάδας. Ωστόσο, με τη χθεσινή εξέλιξη μπαίνει πλέον και στην αγορά υγρών καυσίμων και υγραερίου της Ελλάδας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Πετρολίνα, Ντίνου Λευκαρίτη, στον κυπριακό Τύπο, «λόγω και της πανδημίας, η εταιρεία αναζητούσε τρόπους ανάπτυξης των εργασιών της σε τομείς που γνωρίζει καλά, εντάσσοντας την εξαγορά της Silk Oil σε αυτό το πλαίσιο». Ο ίδιος ανέφερε πως ο κορονοϊός και οι περιορισμοί που τίθενται μετά από ταξίδια προκάλεσαν κάποια λειτουργικά εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν εύκολα, λόγω και της υφιστάμενης παρουσίας της εταιρείας και στελεχών της στην Ελλάδα.
Οι όροι και οι στόχοι του deal
Η διοίκηση της Πετρολίνα εκτιμά ότι η εξαγορά της Silk Oil αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις προοπτικές και τα αποτελέσματα του Ομίλου, λόγω των οικονομιών κλίμακος και συνεργειών που δύναται να δημιουργηθούν, της πολυετούς πείρας της PHL στον τομέα των πετρελαιοειδών, καθώς επίσης και της εμπειρίας από την υπάρχουσα παρουσία του Ομίλου Πετρολίνα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Πετρολίνα, η οικονομική αξιολόγηση της εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Silk Oil βασίστηκε στην καθαρή αξία ενεργητικού, στη βάση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της Silk Oil κατά την 31 Δεκεμβρίου 2019, στα ιστορικά οικονομικά στοιχεία της Silk Oil, όπως επίσης και στην αυξητική δράση του Ομίλου Πετρολίνα στην Ελλάδα, στη βάση του επιχειρηματικού πλάνου και στις προοπτικές της Silk Oil.
Το αντάλλαγμα εξαγοράς έχει συμφωνηθεί σε μέγιστο ποσό 9 εκατ., ευρώ από το οποίο ποσό 7,3 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε μετρητά, ταυτόχρονα με την υπογραφή της Συμφωνίας Εξαγοράς και τη μεταβίβαση των μετοχών και ποσό μέχρι 1,7 εκατ. ευρώ (ποσό μεσεγγύησης) έχει κατακρατηθεί και ενδέχεται να καταβληθεί εν όλω ή εν μέρει μετά το καθορισμό της τελικής δίκαιης αξίας (fair value) των καθαρών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Silk Oil (net assets).
Σημειώνεται ότι το 2019 η Silk Oil παρουσίασε κύκλο εργασιών 194,7 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 18 χιλ., ευρώ, ενώ το 2018 είχε τζίρο 209,3 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 187,3 χιλ. ευρώ.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!