Το ηλεκτρονικό εμπόριο διπλασιάστηκε στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe, Σάρλοτ Χογκ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
H Σάρλοτ Χογκ είπε ότι η πανδημία ήταν μία περίοδος που είδαμε μία ραγδαία στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές από τους καταναλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών. Ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που αύξησε το όριο ανέπαφων συναλλαγών στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ η χρήση ανέπαφων συναλλαγών σημείωσε και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως ραγδαία αύξηση.
Συνέχισε τονίζοντας ότι θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές αν το όριο ανέπαφων συναλλαγών ήταν κοντά στο ημερήσιο όριο συναλλαγών ενός μέσου πολίτη, δηλαδή αν οι ανέπαφες συναλλαγές κάλυπταν σε ημερήσια βάση ανάγκες για φαγητό, ποτό, μετακίνηση και ψώνια.
Οι καταναλωτές, όπως επισημάνθηκε, στράφηκαν κατά 20% περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο και προστέθηκε πως η χρήση ανέπαφων συναλλαγών και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτι που θα μείνει ως συνήθεια στους καταναλωτές και μετά την πανδημία.
«Χρειάζονται 21 μέρες για να δημιουργηθεί μία συνήθεια και 90 μέρες για να παγιωθεί. Έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτό το χρονικό όριο», είπε η κ. Χογκ
Επίσης, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Visa να στηρίξει εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια ΜμΕ στην Ευρώπη να έχουν υποστηριχτεί από την εταιρεία για να μεταφέρουν και στο διαδίκτυο τη λειτουργία τους.
Οσο αφορά στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Ευρώπης είπε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι απάτες σε συναλλαγές μέσω καρτών ήταν σχεδόν μηδενικές. Έχουμε, συνέχισε, μεγιστοποιήσει τις διαδικασίες και τον χρόνο ελέγχου για κάθε επαφή και πλέον οι απάτες είναι σπάνιες.
«Το μέλλον των συναλλαγών είναι στη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Οι καταναλωτές θεωρούν τις συναλλαγές αυτές αξιόπιστες, ασφαλείς και γρήγορες. Παράλληλα, νιώθουν ότι έχουν και τη διασφάλιση ότι αν κάτι δεν πάει καλά στην αγορά ενός προϊόντος, θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων τους», συμπλήρωσε.
Τέλος, δήλωσε εντυπωσιασμένη με την ψηφιακή μετάβαση και την ταχύτητα με την οποία προχωρά σε αυτή η χώρα μας και δήλωσε ότι η Visa συνεργάζεται με την κυβέρνηση και υποστηρίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0.».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!