Σε σύναψη οριστικής συμφωνίας για την πώληση του 75% της εταιρίας παραγωγής τσιμέντου Adocim Cimento Beton Sanayi ve Ticaret A.S στην Ανατολική Τουρκία, με το 50% να μεταβιβάζεται στην εταιρία Mugla Cimento Sanayi ve Ticaret A.S. και το 25% στην εταιρία Yurt Cimento Sanayi ve Ticaret A.S. προχώρησε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ.
Η ανακοίνωση του Ομίλου:
Μετά την εν λόγω συναλλαγή, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα λάβει συνολικά σε μετρητά 87,5 εκατ. δολάρια Αμερικής. Αυτή η πώληση εντάσσεται στους μακροπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Τουρκία.
Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο
τρίμηνο του 2025. «Η πώληση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του και την αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
Παράλληλα, ο Όμιλος θα συνεχίσει τη λειτουργεία της μονάδας άλεσης παραγωγής τσιμέντου και το ορυχείο ποζολάνης στη Δυτική Τουρκία. Η πώληση περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο τσιμέντου, έναν σταθμό διανομής τσιμέντου και τις σχετικές υποδομές.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές τις δραστηριότητες θα ενταχθούν στις νέες εταιρίες στο πλαίσιο της συμφωνίας, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια για τους πελάτες και τους συμμετόχους.