Ο όμιλος Fourlis προχώρησε σε περιορισμό του μεριδίου του στην Trade Estates μετά το placement, ενώ ταυτόχρονα η AutoHellas του Ευτύχη Βασιλάκη (Aegean) αύξησε το ποσοστό των θέσεών της, sύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Fourlis στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η ανακοίνωση
Η εταιρεία με την επωνυμία “TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ” (η «Εταιρεία»), κατόπιν σχετικών γνωστοποιήσεων του άρθρου 19 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 που έλαβε στις 04.02.2025 από την εταιρεία “FOURLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, την “AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ TΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και τον κo. Δημήτριο Παπούλη, ανακοινώνει ότι, στις 04.02.2025, διενεργήθηκαν, χρηματιστηριακά, μέσω συναλλαγών πακέτου, οι παρακάτω συναλλαγές επί μετοχών της Εταιρείας:
- Η εταιρεία «HOUSE MARKET BULGARIA E.A.D», νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με την κα. Δάφνη Φουρλή, Μέλος ΔΣ της Εταιρείας, προέβη σε πώληση 14.712.896 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, με συνολικό αντίτιμο 22.069.344 ευρώ, ήτοι 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
- Η εταιρεία «ΤRADE LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προέβη σε πώληση 1.841.122 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, με συνολικό αντίτιμο 2.761.683 ευρώ, ήτοι 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
- H εταιρεία «H.M. HOUSEMARKET (CYPRUS) LTD», νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Βασίλειο Φουρλή, Πρόεδρο ΔΣ της Εταιρείας, την κα. Δάφνη Φουρλή, Μέλος ΔΣ της Εταιρείας και την κα. Μαρία Θεοδουλίδου, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, προέβη σε πώληση 2.725.917 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, με συνολικό αντίτιμο 4.088.875,50 ευρώ, ήτοι 1,50 ευρώ ανά μετοχή.Σημειώνεται ότι οι άνω εταιρείες ελέγχονται από τη «FOURLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Βασίλειο Φουρλή, Πρόεδρο ΔΣ της Εταιρείας, την κα. Δάφνη Φουρλή, Μέλος ΔΣ της Εταιρείας και την κα. Μαρία Γεώργαλου, Μέλος ΔΣ της Εταιρείας. Μετά τις πωλήσεις αυτές το ποσοστό του ομίλου Fourlis στην Trade Estates διαμορφώνεται στο 47,32%
- Η εταιρεία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, Μέλος ΔΣ της Εταιρείας, προέβη σε αγορά 3.013.220 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, με συνολικό αντίτιμο 4.519.830 ευρώ, ήτοι 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
- Ο κος. Δημήτριος Παπούλης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, προέβη σε αγορά 667.000 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, με συνολικό αντίτιμο 1.000.500 ευρώ, ήτοι 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
Η παρούσα ανακοίνωση γνωστοποιείται και δημοσιεύεται από την Εταιρεία, όπως απαιτεί ο Κανονισμός (ΕΕ) 596/2014.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!