Σε περιβάλλον διεθνούς διόρθωσης ,το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορούσε να αντιδράσει ανοδικά και ακολούθησε νομοτελειακά και τις ξένες αγορές στην υποχώρηση. Οι αμερικανικές αγορές, ξεκίνησαν με μεικτές τάσεις. Ο Dow Jones κινείται οριακά, ο S&P 500 υποχωρεί κατά -0,26%, ο Nasdaq -0,86%. Έντονα καθοδικά κινούνται, οι ευρωπαικές αγορές με τον DAX στο (-1,10%) στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο γαλλικός CAC στο (-1,16%), ο ιταλικός MIB (-0,33%) και ο Eurostoxx 50 (-1,45%).
Ελληνικό χρηματιστήριο: Ενεργοποιήθηκαν οι στηρίξεις πάνω από τις 1.420 μονάδες
Στο ίδιο πτωτικό μοτίβο , κινήθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο που υπέστη πιέσεις σε όλες τις κεφαλαιοποιήσεις από πωλήσεις ξένων και εγχώριων χαρτοφυλακίων. Η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη (με πτώση στην πλειονότητα των μετοχών του) προς τις 1.420 μονάδες (χαμηλό ημέρας στις 1426 μονάδες) δημιούργησε προς το τέλος της συνεδρίασης ένα υποτυπώδες αγοραστικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους. Έτσι η υποχώρηση ανασχέθηκε κάπως και ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε πάνω από τις 1.430 μονάδες. Aνοδικά και κόντρα στο καθοδικό ρεύμα κινήθηκαν οι μετοχές των ΟΤΕ, Optima, Jumbo, Cenergy, Σαράντη, Profile και ΑΔΜΗΕ.
Στο τέλος της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε στις 1435,79 μονάδες με υποχώρηση -0,71%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 99 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 23 έκλεισαν ανοδικά και οι 77 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά -0,81%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -0,08%.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε -1,05% αλλά επειδή και περισσότεροι κλαδικοί δεικτες υποχώρησαν έντονα δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνο οι τράπεζες ήταν το ‘βαρίδι’ της αγοράς. Εάν το κλίμα στις ξένες αγορές εκτονωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξαναφτάσει τις 1.450 μονάδες. Εάν παραμείνει το ίδιο, θα δοκιμαστούν εκ νέου οι στηρίξεις των 1.420 μονάδων. Η ανακοίνωση του ΑΕΠ την Παρασκευή ίσως αποτελέσει (εάν είναι καλύτερο των προσδοκιών) έναν καταλύτη ανόδου.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!