Νέα
  • ΓΔ: 1432.46 -0.36%
  • Τζίρος: 66,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Άτονη και ασταθής η πορεία του Γενικού Δείκτη - Έκλεισε στις 1432,46 μονάδες με υποχώρηση -0,36%

Ξένες αγορές : Ήπια αποκλιμάκωση των αμερικανικών δεικτών, μεικτές τάσεις στην Ευρώπη 

Με ήπιες διορθωτικές κινήσεις ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες ενώ μεικτές τάσεις έχουμε στα ευρωπαικά χρηματιστήρια λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος. 

Στις ξένες αγορές, ο Dow Jones κινούνταν σταθεροποιητικά (-0,01%) κοντά στα ιστορικά υψηλά του, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά -0,2% και ο Nasdaq κατά -0,5% λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων κατά τις 17.00 ώρα  Ελλάδος.

Στις μεγάλες ευρωπαικές αγορές, ο γερμανικός DAX κατέγραφε άνοδο 0,45%, ο γαλλικός CAC υποχωρούσε (-0,05%), ο ιταλικός MIB (0,56%) και ο Eurostoxx 50 (0,1%). 

Ακόμη μία άτονη συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε και πάλι (με χαμηλές συναλλαγές)  προς τις 1.432 μονάδες μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια υπέρβασης των 1.440 μονάδων. 

Η ατονία που παρατηρείται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αποδίδεται στην έλλειψη όγκου συναλλαγών και συναλλακτικού ενδιαφέροντος.

Αντίρροπες τάσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και μικρές ανοδικές κινήσεις ενεργοποιούν τους πωλητές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει μία ανοδική κίνηση. 

Ο Γενικός Δείκτης αν και ξεκίνησε φτάνοντας στις παρυφές των 1.440 μονάδων δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Δεν κατάφερε ούτε να απορροφήσει την προσφορά που έβγαινε σε κάποιες μετοχές. Έτσι μετά τις 13.00 ώρα Ελλάδος πέρασε σε αρνητικό έδαφος όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. 

Στη λήξη , o Γεν. Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1432,46 μονάδες με υποχώρηση -0,36%. Η αξία συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και πάλι (λόγω περιόδου αλλά και λόγω έλλειψης ουσιαστικών ειδήσεων), στα 68 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 40 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά -37%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -0,46%.  Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ο τραπεζικός υποχώρησε κατά -0,16% με αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στις τραπεζικές μετοχές (ανοδικές Alpha Bank, Εurobank, Attica Bank και Optima).  Από τα μη τραπεζικά blue chips ξεχώρισαν ανοδικά Coca Cola HBC,  Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil. 

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν Motor Oil, Πειραιώς, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΤΕ.      

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ