Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις και ήπια άνοδος του Γ.Δ. στις 1.426,2 μονάδες (0,27%)

Με τις αμερικανικές αγορές να είναι κλειστές, οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κινήθηκαν χωρίς τάση και ισορροπητικά στο μεγαλύτερο μέρος των συνεδριάσεών τους.  Ο γερμανικός DAX άλλαξε αρκετές φορές ενδοσυνεδριακή τάση και λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε κατά -0,22%. Ο γαλλικός CAC διεύρυνε τις απώλειές του (-0,6%), ο ιταλικός MIB υποχωρούσε οριακά (-0,09%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,46%).  H έλλειψη τάσης επιβαρύνθηκε και από τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την δημοσιονομική εποπτεία σε 12 κράτη μέλη λόγω αυξημένων ελλειμμάτων. 

Διακύμανση σε μικρό εύρος για τον Γ.Δ.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ήπια άνοδο πάνω από τις 1.425 μονάδες με αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα blue chips. Για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, θα έχει ενδιαφέρον η αυριανή ημέρα όπου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από την MSCI.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1426,2 μονάδες με άνοδο 0,27%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 93 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  45 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,25%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,12%. Στους επιμέρους κλάδους, άνοδο είχαν οι τράπεζες (ETE , Eurobank, Οptima), τα τρόφιμα-ποτά (Coca Cola HBC)  και τα διυλιστήρια (Μotor Oil) και υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (Viohalco), Προσωπικών-οικιακών  προϊόντων (Jumbo, ΟΠΑΠ), βιομηχανικών (Μυτιληναίος), Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε ΕΤΕ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος, Eurobank, Μotor Oil.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ