Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με βοήθεια από τις τράπεζες - Στις 1.458,84 μονάδες ο Γ.Δ.

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Ημέρα πτώσης για τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.  Στην Ευρώπη εξαιτίας των εξελίξεων που δρομολογήθηκαν μετά τις Ευρωεκλογές στη Γαλλία, κυρίως, αλλά και στα υπόλοιπα ισχυρά κράτη της Ευρωζώνης και στις ΗΠΑ ενόψει των αποφάσεων της FED.  Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν με πτώση πανικού και συνέχισαν με μετριοπαθείς υποχωρήσεις.  Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν εκτιναχθεί κατά αρκετές μονάδες βάσης, δείγμα των ανησυχιών και των πωλήσεων. To γαλλικό 10ετές ομόλογο είχε άνοδο απόδοσης κατά 3,6%  στο 3,22%  ενώ το ελληνικό 10ετές έχει ξεπεράσει το 3,7%.

Η Γαλλία και το γαλλικό χρηματιστήριο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της προκήρυξης εκλογών από τον Μακρόν και την διαφαινόμενη κυριαρχία της ακροδεξιάς της κας Λεπέν. Ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά (-1,89%), ο γερμανικός DAX κατά (-0,65%), ο ιταλικός MIB (-0,78%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά (-1,16%). Στις ΗΠΑ, η προσμονή των αποφάσεων από την FED δημιουργία διολίσθηση των δεικτών. Ο Dow Jones κινείται σταθεροποιητικά (-0,02%), ο S&P 500 (-0,25%), ο Nasdaq (-0,44%).   

Χ.Α.: Εκτόνωση λόγω τραπεζών

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η έναρξη της συνεδρίασης το βρήκε να ακολουθεί την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών με πιέσεις σε όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων.  Σταδιακά, οι πιέσεις μειώθηκαν και απορροφήθηκε η προσφορά και προς τις 15.00 ώρα Ελλάδος, ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε θετική οριακή μεταβολή που κρατήθηκε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Καθοριστικός παράγοντας που άλλαξε την φορά της συνεδρίασης ήταν οι τραπεζικές μετοχές.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γ.Δ διαμορφώθηκε στις 1.458,84 μονάδες με άνοδο 0,03%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,15% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,2%).  Στους επιμέρους κλάδους, ο τραπεζικός είχε άνοδο 1,22%, οι τηλεπικοινωνίες αυξάνονταν κατά 0,25%.  Στον αντίποδα υποχωρούσαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (-0,78%), οι πετρελαϊκές (-0,65) και οι βιομηχανικές (-0,41%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ειδικά για την τελευταία (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) υπάρχουν πολλές φήμες ότι εντός εβδομάδας θα έχουμε ανακοινώσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ