Νέα
  • ΓΔ: 1448.86 -0.25%
  • Τζίρος: 81,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ηπια υποχώρηση με το Γενικό Δείκτη στις 819,14 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

«Η άνοδος κράτησε 3 μέρες» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος.... Η προηγούμενη χρηματιστηριακή ανάκαμψη κράτησε ακριβώς όσο το διάστημα που χρειάστηκε να κλείσουν θέσεις short (short covering) και να δώσουν μία δυνατή ώθηση επιστροφής σε υψηλότερα επίπεδα σε μετοχές του αμερικανικού και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Τώρα επέστρεψαν οι αγοραστές του τριημέρου για να αποκομίσουν τις υπεραξίες.

Οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν κάτω από την δικαιολογία του χαμηλότερου εμπορικού ισοζυγίου, ενώ οι ευρωπαϊκές υποχωρούν μετά από μία ανοδική κίνηση (μεσοσταθμικά) της τάξης του 5%-6%.

Ο Dow Jones λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε και πάλι κάτω από τις 30.000 μονάδες (-1,23%), ο S&P 500 μειώνονταν κατά 1,40% και ο Nasdaq κατά 1,71%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά 1,51%, ο γαλλικός CAC κατά 1,29%, ο πανευρωπαικός Eurostoxx υποχωρούσε κατά 1,45% και ο MIB κατά 2,12%.

Γενικότερα, το σενάριο της 3ημερης ή 5ημερης ανόδου και η επιστροφή των πωλητών θα το βλέπουμε συχνά μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας.

ΧΑ: Ηπια μεταβλητότητα και υποχώρηση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η μεταβλητότητα του Γενικού Δείκτη ήταν μικρή (άνοιξε στις 821 μονάδες και έκλεισε στις 819), ενώ χαμηλές ήταν και οι συναλλαγές, δείγμα απροθυμίας πωλήσεων.

Η κίνηση των μετοχών βασίζεται κυρίως στις επιχειρηματικές ειδήσεις της εποχής, τα εταιρικά αποτελέσματα και σε κάποια όρια (ανόδου και πτώσης) θέτουν οι traders.

Το θετικό της συνεδρίασης ήταν ότι ο Γενικός Δείκτης κρατήθηκε κοντά στις 820 μονάδες παρά τις έντονες διορθώσεις στο εξωτερικό.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 819,14 μονάδες με υποχώρηση 0,48%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλότερη απ' ό,τι στις ανοδικές συνεδριάσεις και διαμορφώθηκε στα 44,57 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 43 έκλεισαν ανοδικά και οι 59 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά 0,48%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,41%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχε ο κλάδος Υγείας (2,03%) και ακολούθησε ο κλάδος Πρώτων Υλών (1,17%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (-2,41%), Εμπορίου (-1,31%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,27%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΤΕ (αρκετά αυξημένες οι συναλλαγές του στα 7,8 εκατ. Ευρώ), η ΔΕΗ , ο ΟΠΑΠ, η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος. Οι 5 αυτές μετοχές πραγματοποίησαν το 60% περίπου των συνολικών σημερινών συναλλαγών στο Χ.Α.

Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή δηλώσεων κεντρικών τραπεζιτών και αυξήσεων επιτοκίων. Εάν οι αιτιολογήσεις των αυξήσεων επιτοκίων συνοδεύονται και από θετικά μακροοικονομικά ή επιχειρηματικά δεδομένα, τότε οι χρηματιστηριακές αγορές θα καταγράψουν νέα άνοδο. Ειδάλλως, παραμένουν στο Τ+3 (πώληση μετοχών μετά 3 ανοδικές συνεδριάσεις) που είδαμε πρόσφατα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ