Aναμένοντας τους «χρησμούς» των κεντρικών τραπεζών (FED και ΕΚΤ) κινήθηκαν πτωτικά οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Στο ίδιο μοτίβο και εντελώς υποτονικά λόγω έλλειψη ζήτησης κινήθηκε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας μία αναμενόμενη υποχώρηση στο Γενικό Δείκτη.
Η συνεδρίαση ήταν εντελώς υποτονική χωρίς διακυμάνσεις και οι εγχώριοι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής σε ό,τι αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους. Ο Γενικός Δείκτης, αν και ξεκίνησε ήπια ανοδικά, γρήγορα πέρασε σε αρνητικό πρόσημο και στο τέλος της συνεδρίασης βρέθηκε στις 883,36 με υποχώρηση 0,23%.
Πολύ χαμηλές οι συναλλαγές στα 41 εκατ. ευρώ περίπου. Αρνητικό ήταν το ισοζύγιο κερδισμένων /χαμένων με 45 μετοχές να κλείνουν ανοδικά και 55 πτωτικά.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) μειώθηκε κατά 0,35%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινήθηκε οριακά θετικά (0,2%). Οι κλαδικοί δείκτες με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν οι Χρηματοοικονομικές (1,27%), η Τεχνολογία (0,67%) και τα Τρόφιμα-Ποτά (0,61%). Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,8%), οι Πρώτες Υλες (-1,18%), οι Τράπεζες (-0,84%).
Oι μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν η ΕΤΕ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από το 50% των συνολικών συναλλαγών.
Η μετοχή που ουσιαστικά συγκράτησε και πάλι το χρηματιστήριο ήταν η μετοχή του ΟΤΕ. Ο οργανισμός βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο κατόπιν των εξαγγελιών των επενδύσεών του μαζί με την Deutsche Telecom.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Γενικός Δείκτης δύσκολα θα υπερβεί τις 900 μονάδες, ενώ η στήριξή του παραμένει μέχρι το τέλος του χρόνου στις 860 μονάδες.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!