Στα ίδια επίπεδα με την έναρξη της συνεδρίασης έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κινούμενος μέσα σε εύρος 5 μονάδων. Οι παράγοντες που επηρέασαν τις αγορές και μάλλον δεν επηρέασαν το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν η ανακοίνωση του Δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και οι ρυθμοί ανάπτυξης.
Εντός στόχων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ (αν και έτρεχε με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών) και αυτό επέτρεψε τους αμερικανικούς δείκτες να ξεκινήσουν και τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινηθούν οριακά υψηλότερα. Στο ελληνικό χρηματιστήριο , η κατάσταση έδειχνε εξαιρετικά στάσιμη αφού μέχρι τις 16.00 η αξία συναλλαγών δεν είχε περάσει τα 30 εκατ. Ευρώ.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έδειξε στάση αναμονής στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που επέτρεψε τον Γεν. Δείκτη να κινηθεί σε εξαιρετικά στενό επίπεδο μεταξύ 895-900 μονάδων. Η εβδομαδιαία μεταβολή (Δευτέρα-Παρασκευή) του Γενικού Δείκτη ήταν 4,62% , και κρίνεται αρκετά ικανοποιητική καθώς έφερε τον Γενικό Δείκτη προς τις 900 μονάδες
Ελάχιστη διακύμανση, μηδενική μεταβολή και πολύ χαμηλές συναλλαγές στο ΧA
Στο ελληνικό χρηματιστήριο η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον Γενικό Δείκτη στις 898,63 μονάδες ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε μόλις στα 37 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 55 έκλεισαν ανοδικά και οι 50 πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,04%) και ο δείκτης Mid Cap είχε άνοδο 0,3%.
Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Εμπορικών (1,14%), Χρηματοοικονομικών (0,97%), Κατασκευών (0,39%), Τροφίμων (0,22%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Τεχνολογίας (-1,41%), Ταξιδίων (-0,7%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-0,59%
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!