Νέα
  • ΓΔ: 1609.55 -0.26%
  • Τζίρος: 19,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι αγορές στα blue chips εκτίναξαν τον Γενικό Δείκτη στις 1.615 μονάδες

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Στο Παρίσι έχουμε τη Σύνοδο των ισχυρότερων οικονομικά ευρωπαϊκών κρατών με πρωτοβουλία Μακρόν, προκειμένου να διαμορφωθεί μία ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική αμυντικού χαρακτήρα, αλλά και μία στάση απέναντι στον αμερικανικό «οικονομικό κίνδυνο» των δασμών. Στις Βρυξέλλες, γιατί στο Eurogroup που πραγματοποιείται εκεί, θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας της «Ημέρας του Προέδρου», και έτσι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πορεύονται χωρίς το πατρονάρισμα των Αμερικανών. Λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ο γερμανικός DAX αυξανόταν κατά 1,18% προς νέα ιστορικά υψηλά, ο γαλλικός CAC αυξανόταν κατά 0,15%, ο ιταλικός MIB κατέγραφε άνοδο 1,14%, και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,44%.

Στο Bloomberg, λίγο πριν τις 17:00, ανέφεραν ότι η συνάντηση Βανς με Ζελένσκι έβγαλε αισιοδοξία για επίτευξη ειρήνης. Αυτό έδωσε μεγάλη ανοδική ώθηση στα χρηματιστήρια

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Ενίσχυση των αγοραστών προς το τέλος της συνεδρίασης και πάνω από τις 1.615 μονάδες ο Γεν. Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, κατά την έναρξη κυριάρχησαν τάσεις συσσώρευσης πάνω από τις 1.600 μονάδες Γεν. Δείκτης, με τα blue chips να κινούνται αντίρροπα στους περισσότερους κλάδους, δημιουργώντας μία κατάσταση ισορροπίας. Αυτή η εικόνα διήρκεσε μέχρι το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης. Εκεί εμφανίστηκαν πολλοί αγοραστές και σε τράπεζες και στα υπόλοιπα μη τραπεζικά blue chips, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ο Γεν. Δείκτης από τις 1.604 μονάδες προς τις 1.615 μονάδες μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έκθεση της Goldman Sachs δίνει μεγάλη άνοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο στην περίπτωση που υπάρξει ειρήνη.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε κοντά στο υψηλό ημέρας στις 1.615,02 μονάδες, με άνοδο 0,67%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 98,5 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν, οι 67 έκλεισαν ανοδικά και οι 51 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,61%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,2%. Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,73%, με άνοδο και στις 4 συστημικές τράπεζες (ιδιαίτερα στην ΕΤΕ). Από τα μη τραπεζικά blue chips, ξεχώρισαν η METLEN (ανακοινώνει αποτελέσματα και υψηλό μέρισμα την Πέμπτη), η Cenergy, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, η Coca Cola, η Viohalco, ο Ελλάκτωρ, η Aegean και ο ΑΔΜΗΕ. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συνεχίζεται το ράλι της AVAX, της Sarantis, της Αktor, της ΚΡΙ-ΚΡΙ.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, Eurobank, η Πειραιώς, η METLEN, η ΕΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η Τράπεζα Κύπρου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ