Οι μικροί επενδυτές φαίνεται πως ξεπέρασαν σε bitcoins τους μεγάλους θεσμικούς της Wall Street, αφού πραγματοποίησαν τις περισσότερες συναλλαγές το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την JPMorgan.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι ροές είναι πιο ισορροπημένες, μεταξύ των μικροεπενδυτών και των μεγάλων θεσμικών, γεγονός που δε συνέβη στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, αφού οι ιδιωτικές επενδύσεις υπερέβησαν τις θεσμικές κι ενδεχομένως για αυτό το λόγο το δημοφιλές κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 61.000 δολάρια, αναφέρουν οι επαΐοντες.
Μια ομάδα αναλυτών της JPMorgan χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις πλατφόρμες Square και PayPal, για να διαπιστώσει τα μεγέθη των μικρό-επενδύσεων στο bitcoin. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το τελευταίο τρίμηνο οι ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν 187.000 bitcoins, σε σύγκριση με περίπου 205.000 το προηγούμενο (τελευταίο του 2020).
Την ίδια περίοδο, οι μεγάλοι θεσμικοί αγόρασαν περίπου 173.000 bitcoins, από τα 307.000 περίπου που είχαν εξασφαλίσει το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Η JPMorgan εντόπισε Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, ροές κεφαλαίων και ανακοινώσεις εταιρειών για να συγκεντρώσει αυτά τα δεδομένα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για το bitcoin αρχίζει να χάνεται από τη Wall Street, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, όποτε ένα σημαντικό κύμα στήριξης από συστημικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων οδηγούσαν το στόλο της διαρκούς αύξησης της τιμής στο ψηφιακό νόμισμα.
«Την κυρίαρχη θέση φαίνεται πως κατέχουν οι θεσμικοί επενδυτές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ενώ η εικόνα είναι πιο ισορροπημένη μεταξύ των μικροεπενδυτών και των θεσμικών κατά το τρέχον τρίμηνο, θυμίζοντας συναλλαγές του τρίτου τριμήνου του 2020", αναφέρουν οι αναλυτές.
Το Bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό άνω των 61.000 δολαρίων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά έκλεισε πτωτικά περίπου κατά 9% στα 54,938 δολάρια την Τρίτη.
Σύμφωνα με το Reuters, σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της Ινδίας, να επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις σε οποιονδήποτε διαπραγματευτεί ή αποκτήσει ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin. Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά από τις εν λόγω ανακοινώσεις, ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε ραγδαία.
Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο OANDA δήλωσε πως, «η αύξηση στα 61.000 δολάρια ενισχύθηκε σημαντικά από το ενδιαφέρον αγοράς NFT, και τον διευθύνων σύμβουλο των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, ο οποίος, αν και στο τέλος άλλαξε γνώμη, δρομολόγησε την πώληση ενός tweet του με θέμα τα ψηφιακά συλλεκτικά έργα (NFT), ως ψηφιακό συλλεκτικό έργο».
Η υψηλότερη προσφορά για τη δημοπρασία του tweet, που περιλαμβάνει ένα βίντεο και ένα τραγούδι για NFTs, ήταν στα 1,1 εκατ. δολάρια πριν ο Μασκ αλλάξει γνώμη λέγοντας ότι «εν τέλει, δε νιώθω ότι είναι σωστό να το πουλήσω. Το αφήνω», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Όσο οι αμφιβολίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική, την απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων, αλλά και τη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού εξακολουθούν να ανησυχούν, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι θεσμικοί επενδυτές, θα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σε ένα σταθερό ψηφιακό πλαίσιο, όπως το bitcoin, δήλωσε ο Sergey Nazarov, ο συνιδρυτής της Chainlink.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!