Μετά την «βροχή» των ρευστοποιήσεων κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές ξεκίνησαν σήμερα με ήπιες μεταβολές και μεικτές τάσεις.
Ο γερμανικός DAX ξεκίνησε την συνεδρίαση με οριακή υποχώρηση (-0,2%), ο γαλλικός CAC (-0,1%), o ιταλικός MIB (-0,09%) και ο Eurostoxx 50 οριακά ανοδικά (0,02%).
Το σκηνικό που βλέπουμε τους δύο τελευταίους μήνες (οικονομικές ανησυχίες και έντονη μεταβλητότητα) δεν έχει αλλάξει σε Ευρώπη και Αμερική και θα συνεχιστεί έτσι ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου όταν θα ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας για τον πληθωρισμό , τα επιτόκια και την ανάπτυξη.
Στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η χθεσινή έντονη μεταβλητότητα δείχνει ότι δεν υπάρχει τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο και ότι οι επενδυτές επιλέγουν μεμονωμένες μετοχές βάσει συγκυρίας και εταιρικών αποτελεσμάτων. Όπως έχουμε επισημάνει οι 1.220 μονάδες αποτελούν ένα χρηματιστηριακό ορόσημο είτε σε ανοδική κίνηση είτε σε πτώση , κατά την παρουσα συγκυρία. Από εκεί και πέρα βλέπουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση βάσει διεθνών συνθηκών και εγχώριων αντοχών. Η είδηση της ημέρας είναι ότι ξεκινά η διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς για την είσοδο της OPTIMA Bank στο χρηματιστήριο. Είναι η πρώτη είσοδος τράπεζας μετά από πολλά χρόνια και θα σημάνει πολλά και για τις επόμενες εισαγωγές στο χρηματιστήριο και για τον τραπεζικό χρηματιστηριακό κλάδο ειδικότερα. Για τις υπόλοιπες τράπεζες, έχει καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Eurobank.
Εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις είναι αυτές που δίνουν τάση στην παρούσα συγκυρία στις ελληνικές μετοχές. Χθες είχαμε ενδιαφέρον και για την μεσαία κεφαλαιοποίηση, η οποία δεν επηρεάζεται τόσο από τις διεθνείς εξελίξεις.
Βουτιά για τον ΓΔ
Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει προς τις 1.204 μονάδες (-1,23%), ενώ καταγράφονται αυξημένες ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, εμπόριο και κατασκευαστικές. O δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται 0,52% στα πρώτα λεπτά. Το ισοζύγιο των μετοχών είναι ανοδικό (25 ανοδικές και 17 πτωτικές). Υποχώρηση καταγράφουν οι τράπεζες (-0,25%) , πιο αυξημένη υποχώρηση τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,76%) και τα πετρελαιοειδή (-0,27%)
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!