Με ήπια υποχώρηση ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Μία κίνηση που αποδίδεται κυρίως στην αποκόμιση κερδών από την προηγούμενη άνοδο αν και ουδείς γνωρίζει εάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλάξει η τάση και κλείσουν θετικά οι αγορές. Πάντως μία μικροδιόρθωση είναι χρήσιμη για να ισχυροποιηθούν οι βάσεις στήριξης λένε οι επενδυτές, και να έχουμε νέα επανατοποθέτηση κεφαλαίων.
Έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων με ήπια υποχώρηση
Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και για ορισμένα κράτη οξύνονται. Στην Αμερική ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να μην μπεί σε ύφεση μέσα στο 2022 ή ακόμη και στο α’ τρίμηνο 2023. Στην Ευρώπη , η Γερμανία ανακοίνωσε χθες θετικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή ενώ και ο πληθωρισμός στη Γαλλία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (7% τον Οκτώβριο). Όμως αυτό που δίνει κάποιες περισσότερες ελπίδες ότι εάν υπάρξει ύφεση στην Ευρώπη θα είναι ήπιας μορφής είναι τα εταιρικά κέρδη και η επιχειρηματικότητα που παραμένει στα ύψη. Ο πληθωρισμός σε Αμερική και Ευρώπη παραμένει στα υψηλά πολλών δεκαετιών.
Ελληνικό χρηματιστήριο: Άνοδος 0,7% στην έναρξη της συνεδρίασης - Στις 890 μονάδες ο Γεν. Δείκτης
Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε χθες την ανοδική του κίνηση φτάνοντας στα υψηλά 3μηνου στις 885 μονάδες Γενικού Δείκτη. Πλέον είναι ανοικτός ο δρόμος για υπέρβαση και των 890 μονάδων όπου ουσιαστικά θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης από τον Απρίλιο. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται σε θετικό momentum μετά και την αναβάθμισή τους από τη Moody’s ωστόσο θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση κερδών.
Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips , ο Μυτιληναίος που βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι, ανακοίνωσε νέα έργα στη Βρετανία ενώ και η Coca Cola HBC που κινήθηκε ανοδικά το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι συνέρχεται από το σοκ που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία στα οικονομικά της αποτελέσματα. Ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του τα έσοδα στοιχηματισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ ο ΟΤΕ παραμένει σε μία φάση σταθεροποίησης και ανάκτησης νέων επιπέδων. Τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ και Motor Oil) εμφανίζουν αυξημένη μεταβλητότητα αλλά γενικότερα είναι σε θετικό momentum ενώ σταθεροποιητικά και ήπια ανοδικά κινούνται η ΔΕΗ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά από ένα μεγάλο ράλι.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!