Εικόνα ανοδικής αντίδρασης βλέπουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, που εντάσσεται μέσα στο γνώριμο σενάριο των εναλλαγών, της μεταβλητότητας και των προληπτικών ρευστοποιήσεων των αγορών που βλέπουμε εδώ και ένα μήνα. Το «μία πάνω, μία κάτω» έχει γίνει συνηθισμένο μότο στις αγορές και ίσως είναι η βέλτιστη λύση σε μία περίοδο με έντονα θέματα να απασχολούν την υφήλιο (πανδημία, πληθωρισμός).
Το θέμα της πανδημίας ξαναγύρισε μετά από μήνες στην επικαιρότητα και δημιουργεί αναταράξεις στις αγορές. Με δεδομένο ότι οι ευρωπαικές αγορές (μαζί και η Βρετανία) και οι αμερικανικές κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα , είναι εύλογο να υπάρξουν συνεδριάσεις με πτωτικές τάσεις. Το θετικό είναι ότι εναλλάσονται με ανοδικές συνεδριάσεις και έτσι δεν έχουμε ακόμη δει κάποια βίαια διόρθωση.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπάρχουν στην επικαιρότητα τρία θέματα. Το πρώτο είναι η πανδημία και οι επιπτώσεις της, το δεύτερο είναι ο προϋπολογισμός και το τρίτο είναι τα εταιρικά αποτελέσματα του 9μηνου. Για την πανδημία υπάρχει η κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει lockdown. Ο προϋπολογισμός κινείται σε μία εξισορροπητική κατεύθυνση πρόνοιας στους ευπαθείς κλάδους και αναπτυξιακών κινήτρων και τα αποτελέσματα 9μηνου των εισηγμένων είναι στην πλειονότητά τους (άνω του 70%) εξαιρετικά ενθαρρυντικά.
Στήριξη μεταξύ 890-900 μονάδων
Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών επιτρέπει τον Γενικό Δείκτη να επιστρέψει μέσα στο διάστημα 890-900 μονάδων με επανεμφάνιση αγοραστών σε τραπεζικές μετοχές που πιέστηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες συνεδριάσεις και μη χρηματοοικονομικά blue chips. Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε στις 892 μονάδες.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!