Νέα
  • ΓΔ: 1502.8 +0.82%
  • Τζίρος: 10,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας εξπρές - Πότε θα υποχωρήσει

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, ενώ η κακοκαιρία θα κλιμακωθεί την Παρασκευή, επηρεάζοντας κυρίως 5 περιοχές της χώρας.

Οπως επισημαίνει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς αναμένεται «μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά».

Την ίδια ώρα, η αφρικανική σκόνη θα παρασυρθεί και θα πέσει, προκαλώντας λασποβροχές κυρίως στα νότια. 

Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν από την περιοχή του Ιονίου και θα μετακινηθούν προς το απόγευμα Πέμπτης πιο ανατολικά, βορειοανατολικά και θα απασχολήσουν όλη τη χώρα, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερη ανησυχία, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη θα σηκωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και θα πάει πιο βορειοανατολικά. Το φαινόμενο θα είναι μέτριας έντασης και θα κρατήσει μέχρι αύριο 10 Μαΐου.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη

Οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε βροχές, ενώ προς νότια θα έχουμε λασποβροχές λόγω της αφρικανικής σκόνης ενώ προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν νοτιάδες με τοπικά μέτριες εντάσεις. Στο βόρειο Αιγαίο θα έχουμε βοριά ενώ το βράδυ θα προσεγγίσει τα 8 μποφόρ.

 

Στην Αττική προς το απόγευμα θα έχουμε βροχές και λασποβροχές χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πιο «βαρύ καιρό» καθώς προς το απόγευμα και βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς την Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που βρέχονται από τον Θερμαΐκό με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Από αύριο, Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα απασχολήσει πολλές περιοχές της χώρας μας με τον καιρό να βελτιώνεται από την Κυριακή με την αστάθεια να παραμένει μόνο στην ηπειρωτική χώρα. 

Τι καιρό θα έχουμε το Σαββατοκύριακο 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

  • Αρχικά στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
  • Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βορειοδυτική χώρα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 11-05-2024

  • Στη βορειοδυτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
  • Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-05-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
  • Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2024

  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ